Wat gebeurt er tijdens het eerste consult?

Tijdens een consult wordt niet alleen naar de klacht waarvoor u komt gekeken, maar naar u/jou als mens in zijn geheel. Daarom duurt een eerste consult langer dan een consult bij een huisarts of specialist. Een eerste consult kan al gauw anderhalf uur duren. Deze tijd is nodig om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van de gezondheidstoestand en persoon. Een vervolgconsult duurt drie kwartier.

Tijdens het eerste consult wordt gelet op drie soorten gegevens:

  • Symptomen die direct met de klacht of ziekte te maken hebben
  • Symptomen die typisch zijn voor de reactie op de klacht of ziekte
  • Persoonlijke kenmerken en eigenschappen die niet direct met de klacht of ziekte te maken hebben, maar wel belangrijk zijn bij het bepalen van het juiste middel.

Voor het eerste consult vraag ik u een intakeformulier voorzien van behandelovereenkomst met bijbehorende vragenlijst in te vullen en ruim drie dagen voor de afspraak terug te sturen. Dit vergemakkelijkt het eerste consult en het geeft u de tijd en de rust om alles zorgvuldig te beantwoorden.

In de praktijk voor Homeopathie Woudenberg wordt gebruikt gemaakt van geavanceerde testapparatuur. Hiermee kan uitgebreid worden onderzocht wat een vermoedelijke oorzaak is van de klachten en wat de meest geschikte behandeling is. Deze behandeling bestaat uit homeopathie, isopathie en orthomoleculaire voedingstherapie en/of leefstijladvies.

Een vervolgconsult duurt ongeveer drie kwartier. Dan wordt gekeken naar veranderingen in het klachtenbeeld. Soms is na een eerste consult verbetering merkbaar. Echter, er kan tijdelijk een terugval in oude symptomen ontstaan, dit kan een gunstig teken zijn, mits er daarna vooruitgang te boeken is.  Homeopathie werkt lang niet altijd langzaam zoals vaak wordt gedacht. In acute gevallen werkt het zelfs zeer snel. Binnen een half uur kan een acute klacht verdwenen zijn! Is de klacht chronisch, dan heeft het lichaam meer tijd nodig om te herstellen.

Bij elk consult wordt in kaart gebracht hoe het herstel verloopt en wordt het behandelplan daarop afgestemd.

Tijdens een consult wordt er gebruik gemaakt van testapparatuur. Deze is geschikt voor volwassenen en kinderen van alle leeftijden.

Bepaalde voedingsmiddelen, zoals koffie, chocola, cola (caffeïnebevattend), scherpe kruiden en mint kunnen homeopathische middelen antidoteren. Tijdens de homeopathische behandeling wordt gebruik hiervan afgeraden.

Homeopathie maakt gebruik van het zelfherstellend vermogen en biedt perspectief!