Foto van Alida Nijeboer-VerkerkMijn naam is Alida Nijeboer-Verkerk (1976), geboren en getogen in Woudenberg. Op dit moment woon ik samen met mijn man in Woudenberg en heb een praktijk voor klassiek homeopathie aan huis.
Vanaf 1996 werkte ik ruim 20 jaar in de openbare apotheek.
Tijdens deze periode leerde ik onder andere farmacotherapie in verschillende facetten kennen. In de loop van de tijd ontstond de behoefte om mijn blikveld te verbreden op het gebied van ziekte en gezondheid. Ik verdiepte me in orthomoleculaire voedingstherapie, volgde cursussen. Mijn interesse ging ondertussen verder en in 2010 ben ik gestart met de zesjarige opleiding Klassieke Homeopathie omdat dit met recht een geneeswijze genoemd mag worden.

Vanuit mijn persoonlijke ervaring dat homeopathie helpt was ik nieuwsgierig geworden naar deze bijzondere geneeswijze. Veel vragen had ik: hoe kan het dat geneesmiddelen waar geen werkzame stof meer inzit, toch werkzaam zijn? Is dit placebo-effect? Werkt dit via een ander mechanisme dan reguliere farmaca? Homeopathie werkt inderdaad anders!
De opleiding klassieke homeopathie heb ik gevolgd aan de School voor Homeopathie te Amersfoort. De opleiding bevat één hbo-medisch basisjaar, gevolgd door vijf jaar klassieke homeopathie op hbo-niveau. Daarbij is de registeraanvulling HBO Medische Basis behaald. Vervolgens heb ik specialisaties gevolgd aan de Homeopathie Academie Nederland en werk ik ook met de ziekteclassificatie (RH).

Er is veel wat God ons gegeven heeft in Zijn schepping waar we gebruik van mogen maken. Ook ter genezing van lichaam en geest. Neem bijvoorbeeld het zelfgenezend vermogen. Dit heeft elk levend wezen in zich. Door God gegeven. Homeopathie stimuleert dit zelfgenezend vermogen waardoor het gezonde evenwicht weer gezocht wordt. Hoe bijzonder!
Hoe kan ik als christen omgaan met ziekte en gezondheid, past homeopathie daarin? Dat was voor mij een vraag die me stimuleerde om meer te weten te komen over homeopathie en de opleiding(en) te gaan volgen. Mijn uiteindelijke motivatie om te werken als klassiek homeopaat is gestempeld door mijn christelijke levensvisie.

Homeopathie is verantwoorde geneeskunde en is levensbeschouwelijk neutraal. Homeopathie is gebaseerd op kennis van het menselijk lichaam en de dynamiek van gezondheid en ziekte. Homeopathie (en het similiaprincipe) heeft in de geschiedenis steeds haar plaats gehad. Vele wetenschappelijke onderzoeken bevestigen de werking van homeopathie.

Ik zie het als roeping het beste voor het welzijn van de naaste te zoeken en toe te passen. Dit is een continue proces en zal altijd individueel bepaald zijn. Dankbaar maak ik gebruik van de vele mogelijkheden die homeopathie hierin biedt. Maar ook dankbaar voor mogelijkheden die we in onze reguliere gezondheidszorg hiervoor mogen hebben.